Dienst Justitiële Inrichtingen

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) voert namens de minister van Veiligheid en Justitie straffen en vrijheidsbenemende maatregelen uit die door de rechter zijn opgelegd. DJI is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van justitiabelen en werkt op vele manieren met hen samen aan voorbereiding op terugkeer in de maatschappij. Met 38 inrichtingen verspreid over het land en een personeelsbestand van zo’n 13.500 fte is DJI een van de grootste overheidsorganisaties van Nederland. Jaarlijks stromen er ongeveer 37.500 nieuwe justitiabelen in.

De insluiting vindt plaats in verschillende soorten inrichtingen. Er zijn gevangenissen en huizen van bewaring voor volwassenen, die penitentiaire inrichting (PI) worden genoemd. Er zijn ook speciale inrichtingen voor jongeren; de Rijks Justitiële Jeugdinrichtingen (RJJI). Voor (tbs-) patiënten zijn er Forensisch Psychiatrische Centra (FPC) en voor vreemdelingen maakt DJI gebruik van detentiecentra (DC).

Wat heeft DBHeroes voor de Dienst Justitiële Inrichtingen gedaan?

We hebben de MS SQL-infrastructuur uitgewerkt ten behoeve van het nieuwe Shared Service Center-ICT (Project 3V) en hebben een Technisch Ontwerp gemaakt volgens het PaaS-model (Platform as a Service). Hiervoor hebben we eerst de Architectuur uitgewerkt op basis van de BIV-normen (Betrouwbaarheid, Integriteit en Veiligheid) en alle aanvullende wensen. Ook migreerden we alle databases naar de meest gangbare MS SQL-versie op dat moment.

Hoe heeft DBHeroes dit gedaan?

Na uitwerking van de Architectuur hebben we MS SQL-servers opgebouwd die via scripts automatisch uitgerold worden onder aansturing van de PaaS-software. Voor de migratie van alle databases naar de meest actuele MS SQL-versie hebben we uitgezocht of bepaalde facetten van de databases, die wel compatibel waren met de oude versie, dit misschien niet zouden zijn met de nieuwe. Als hier sprake van was, hebben we de software zo aangepast dat deze weer compatibel was met de laatste MS SQL-versie.

Waarom was DBHeroes hier bij uitstek geschikt voor?

Wij beheersen niet alleen de database-specifieke aspecten maar hebben ook de kennis en kunde in huis om database-gerelateerde vraagstukken in de bijbehorende context aan te pakken. In dit geval door ook een toekomstbestendige software-architectuur tot stand te brengen die voldoet aan de BIV-eisen en de aanvullende wensen van DJI. Door de ervaring met opdrachten van de overheid zijn wij bovendien in staat om goed om te gaan met de politieke gevoeligheid die vaak inherent is aan grote projecten.

Bekijk ook onze andere casussen

Contact opnemen

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande een vraag of wenst u meer informatie te ontvangen? Wij zijn te bereiken via het onderstaande contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen (088 888 6000) of een e-mail sturen (info@dbheroes.eu).

Database diensten

DBHeroes is de logische keuze als het gaat om databases en datamanagement. Naast diepgaande kennis van onze ervaren database consultants bieden wij als remote beheer oplossing Team Extension aan. Lees hier meer over deze diensten.

CONTACT

DBHeroes is een bedrijf met een open sfeer en een can do, will do mentaliteit. En dat proeft u al bij de introductie.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken en gewoon een keer een kop koffie komen drinken om uw wensen door te spreken? Dan bent u van harte welkom!

We serveren fantastische koffie dankzij ons espresso apparaat dat in een toprestaurant niet zou misstaan. Bovendien is DBHeroes gevestigd in een prachtig kantoor op een unieke locatie, op het oude KEMA-terrein in Arnhem.

U kunt ons natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen.

DBHeroes BV.
Utrechtseweg 310 (Gebouw B08)
6812 AR Arnhem

IBAN: NL54 RABO 0303 1270 90
KvK: 57289034
BTW nummer: NL 852518134B01

Office: 088-888 6000
info@dbheroes.eu

Staffing: 088-888 6001
staffing@dbheroes.eu

Administratie: 088-888 6002
administratie@dbheroes.eu