DAF Trucks N.V. is een volle dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc. Met haar kernactiviteiten concentreert DAF Trucks N.V. zich op de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en service van middelzware en zware bedrijfswagens.

Wat heeft DBHeroes voor DAF gedaan?

Onze consultants hebben een project begeleid en uitgevoerd ter vervanging van SQL 2000 en Windows 2003 server. Het ging hier om ongeveer 100 servers en een kleine 1000 databases in een Internationale omgeving (Nederland, Engeland, België, USA, Brazilië).

Hoe heeft DBHeroes dit gedaan?

ER zijn migraties uitgevoerd naar SQL 2005, 2008 en 2012 van diverse applicaties waaronder Sharepoint, BizTalk en vele anderen. Daarvoor heeft DBHeroes nieuwe code ontwikkeld in zowel TSQL als SSIS (TSQL en C#).

Ook zijn SSRS Reports aangepast en gehost op nieuwe servers. SSAS Cubes zijn ondergebracht in nieuwe SSIS pakketten en verplaatst naar nieuwe servers.

De projectopdracht heeft door een consolidatie van SQL instances een aanzienlijke kostenreductie gerealiseerd.

Operationele ondersteuning: Performance tuning. Verhelpen van een aantal kritieke verstoringen. Definiëren van beheerstandaarden. Outsourcing van een deel van de DBA werkzaamheden naar een onderdeel van DAF (Leyland) in Engeland.

Waarom was DBHeroes hier bij uitstek geschikt voor?

Als geen ander kent DBHeroes het belang van bedrijfskritische data voor een grote internationale organisatie als DAF. DAF produceert 250 vrachtwagens per dag in een proces dat zeer afhankelijk is van een goed functionerende datavoorziening. Beheerste en gecontroleerde migraties zijn dan van uitermate groot belang.