VGZ is met ruim 2,1 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. VGZ vindt het belangrijk dat haar verzekerden goede zorg krijgen. En dat zorgzaken gemakkelijk en snel geregeld worden.

Wat heeft DBHeroes voor VGZ gedaan?

Bij VGZ draaien zo’n 3600 Microsoft SQL Databases, zowel 2000, 2005, 2008, 2008R2 als 2012. Onze consultants hebben een geconsolideerde omgeving opgezet en een migratieplan MSSQL 200x -> 2012 uitgewerkt. Daarnaast is ondersteuning aan architecten gegeven t.a.v. databasevraagstukken.

Hoe heeft DBHeroes dit gedaan?

Onze specialisten hebben het beheer getransformeerd naar ITIL richtlijnen. Ook de begeleiding van de aanwezige HBO studenten pakte DBHeroes op. Diverse BI ontwikkelingen met SSIS, SSAS, SSRS hebben plaatsgevonden. Daarnaast zijn performance problemen geanalyseerd en samen met de WinTel provider is naar oplossingen gezocht.

Waarom was DBHeroes hier bij uitstek geschikt voor?

VGZ is een grote onderneming met veel data. Bovendien, maar dat geldt voor vrijwel alle financiële instellingen, zit het bedrijfskapitaal voor een groot deel in de data. Omgevingen als die van VGZ vereisen daarom specialistische zorg. Deze zorg levert DBHeroes als geen ander.